Ana Sayfa   Fotoğraflar   Üyeler   Forum   Gruplar   Petbul   Park  | Veteriner Bul

Bu Yılın Champion'u Belli Oldu!
Champion Kuzulu ve Tavuklu 15 Kg. Köpek Mamaları 54,90 TL'den Başlayan Fiyatlarla

Sitede Gezenler

31 üye şu anda sitede. Ayrıca 259 kişi de sitede dolaşıyor.

Sponsorlar
Alışveriş Sponsoru

14 Kasım 2011 13:21  
asb
angel,

1 yaşında, dişi, Golden Retriever İstanbul ırk bilgileri

Sahiplendirmeler Hakkında Görüşler!!   

Merhaba arkadaşlar,

Köpek sahiplenmek isteyen ve 1-2 haftadır birkaç barınak gezmiş ve birkaç da sahiplendirmek isteyen kişiyle konuşmuş biri olarak düşüncelerimi yazayım dedim. Iki tarafta düşüncelerini yazarsa belki sahiplenmeyi bekleyen garibanlara biraz faydamız olur..

Sahiplendirmelerde bence çokça gereksiz, düzgün insanları baştan korkutacak şartlar isteniyor. Gördüğüm bir sürü ilanda ki şartlar o kadar aşırıydı ki telefon bile etmedim.

Eminim şart üstüne şart isteyenlerin kendilerine göre haklı sebepleri vardır ama sonunda olan garip hayvanlara oluyor.. Elde kalıyor veya toplama kamplarında (barınaklarda) bir süre yaşayıp hala canlıysa sokağa salınıyor. "Kırk katır, kırk satır" misali seç, beğen, al. Birkaç kötü olay oldu diye pire için yorgan yakmamak lazım..

Bana garip gelen birkaç şart:

1) "Sözleşme şartı" Türkiye'de kanunların ucu açıktır, nereye gideceği hiç belli olmaz. Sözleşme imzalayan arkadaşlar çok dikkatli olsun. Dertsiz başlarına dert almasınlar.. Kötü niyetlilere istediğiniz kadar imzalatın, gitti gider bulamazsınız.

2) "Nüfus kağıdı fotokopisi" Asla. Kimliğinizi kanıtlamak için fatura ehliyet vs. tamam ama nüfüs kağıdı bilgileriniz yanlış ellere düşerse neler olacağını bir hukukçuya danışın.. Kanınız donacaktır..

3) "ömür boyu takibi yapılacaktır". Ne yani, alan seni 14-15 yıl karşısında mı görecek. Istersen sana evde bir oda açalım, gelince eve dönmek zor olacaktır, hayrına kalırsın. Sahiplendirdiğinde o hayvan senden çıkıp yeni sahibine geçer ve senin işin orada biter. Belki ilk 6 ay birkaç resim istenebilir ama o kadar. Fazlası fazladır.. Madem o kadar düşkünsün niye sahiplendiriyorsun!!

4) "şehir dışında sahiplendirilmeyecektir" Niye hayvanların sahiplendirme şansını kısıtlıyorsunuz? Düzgün biri gelip sizle konuşsa, ikna olsanız niye başka şehire gitmesin?

5) "kısırlaştırma" Çoğunlukla doğru bir karar ama yine de yeni sahibin tercihidir. Ona bırakmak lazım... Ya da sahiplendirmeden kısırlaştırır ve öyle sahiplendirirsiniz. Isteyen baştan bilerek alır. Belki benim yerim müsait, ilerde yavru istiyorum.. Niye zorluyorsun..

Şu anda aklıma gelenler bunlar. Herkesin katkısını bekliyorum..

14 Kasım 2011 14:00 tarihinde düzenlenmiş. | Sayfası (25)

Veteriner Bul

Rehberimiz üyelerimizin tavsiyeleriyle oluşturulur, siz de tavsiye gönderebilirsiniz. Veteriner kliniği ve veteriner hekim adresleri.

Adana (2), Ankara (16), Antalya (3), Balıkesir (1), Eskişehir (1), İstanbul Anadolu Yakası (7), İstanbul Avrupa Yakası (7), İzmir (9), Kayseri (1), Kocaeli (1), Muğla (1), Sakarya (1)
< Geri     8 9 10 11     İleri >  Son
Gelen Cevaplar
20 Şubat 2012 16:01

Orijinalden alıntı: siba04

Orijinalden alıntı: bicik35

Canından çok sevdiği yavrusu bobiyi bilmem ne gerekçe ile binbir dereden su getirerek sahiplendirmeye çalışan kişilerin barınağa mama talepleri bana çok saçma geliyor. evi taşımaya üşenip de vazgeçtiğiniz köpeğinizi evi taşımaya üşenip vazgeçmeyecek birine vermek istiyorsunuz. bunun için de o kişiden mama, bağış vs istiyorsunuz. çok saçma. bence de bir sözleşme olmalı, mesela her ay aldığım köpeğin sağlık durumunu içeren bilgilendirme ve resimleri yollayacağım köpeği aldığım kişi de benim o ay köpek için yaptığım masraf kadar parayı barınağa bağışlayacak. böylece canından çok sevdiği bobiden ayrılmanın vicdan azabını biraz hafifletmiş olur.

EVET DOĞRU.EVDE BAKTIĞIM BENİM KÖPEĞİM OLAN BİR KÖPEĞİ SAHİPLENDİRECEKSEM MAMA İSTEMEM KADAR SAÇMA BİR ŞEY YOK.AMA BARINAKTAN ÇIKARDIĞIM VE ÜSTÜNE İYİLEŞMESİ İÇİN PARA HARCADIĞIM BİR CANI SAHİPLENDİRECEKSEM BARINAĞA MAMA İSTEME TALEBİNDE BULUNURUM.

AYNI FİKİRDEYİM SİZİNLE.KEYFİ NEDENLERLE SAHİPLENDİREN KİMSEYE ACIMIYORUM AÇIKÇASI.KOCAM İSTEMİYOR,EVSAHİBİM İSTEMİYOR,TAŞINIYORUM,BAKAMIYORUM,İŞ DEĞİŞTİRİYORUM.BU BAHANELER SIKTI ARTIK.BEN BAKAMIYORUM SİZ BAKACAKSANIZ BARINAĞA YARDIM YAPIN.BAŞKA DERDİN VAR MI?
YADA KÖPEĞİMİ ALMAZSANIZ BARINAĞA VERECEĞİM :/
SIKILDIK ARTIK BUNLARDAN.SEN BAHANE ÜRET VER,ORADAN ALAN 2.SAHİBİ BAHANE ÜRETSİN ODA VERSİN.KÖPEK DAHA 2 YAŞINDA 3 TANE EV DEĞİŞTİRSİN.EN SON SAHİBİ ATSIN BARINAĞA :/
15 YIL YAŞAYAN BİR KÖPEĞİN ÇEKTİKLERİNE BAK...
SONRADA 2-3 SENE SONRA TOPARLA KENDİNİ YENİ KÖPEK AL :///

sokaklardan ya da barınaktan aldıkları hayvanların bakımlarını üstlenip sahiplendiren kişilerin hakkı ne mamayla ne parayla ödenemez. hasta, yaralı hayvanlar için maddi yardımda bulundum. barınak için ilaç topladım ama masrafını üstlendiğim bir hayvanın ameliyathaneden çıkışını izlediğimde bile günlerce uyku sorunu yaşıyorum. evini bahçesini açan sargısını değiştiren ilacını veren insanlara karşı takdir ve minnet hissediyorum.

Alıntı Yaparak Cevapla

< Geri     8 9 10 11     İleri >  Son

Siz de fikrinizi paylaşabilirsiniz, unutmayın Petarkadaş'ta saygı önce gelir...

©2005-2011 PetArkadaş (farscape, 13.0.023)

Petarkadaş Hakkında - Topluluk Kuralları - Yasal Konular - Reklam Seçenekleri