03 Eylül 2019 12:11   şikayet Et
yildirimdest...

Çiğ Besleme Yapılırken Dikkat Edilmesi Gerekenler
https://petsozluk.com/cig-besleme-yapilirken-dikkat-edilmesi-gerekenler/

1-2 saat önce kesilmiş bir koyun ya da tavuk, 1-2 saat önce yakalanmış bir balık bulmanız zor olabileceği için; ÇİĞ BESLEMEDE DİKKAT ETMENİZ GEREKEN KURALLAR vardır:

Bir eti sterilize etmenin evde uygulayabileceğiniz 2 yolu vardır:

1) Pişirmek.

2) Dondurmak.

Dondurmak da mikroorganizmalardan kurtulmak için pişirmek kadar iyi bir çözümdür.

Bazı mikroorganizmalar soğuğa dayanıklı olabilir, o yüzden dondurma süreleri de önemlidir.

En çabuk ve en zararlı mikroorganizmalar tavuk etinde ve ördek, kaz, hindi gibi diğer kanatlıların etlerinde ürer.

O yüzden TAVUK ETİNİ EN AZ 36 SAAT DONDURUN.

İkinci grup koyun, keçi, inek, deve gibi geviş getirenlerin eti ile tatlısu balıklarının ve tatlı su canlılarının etidir.

O yüzden KOYUN ETİNİ VE TATLISU BALIĞINI EN AZ 24 SAAT DONDURUN

Mikroorganizmaların en yavaş ve en az ürediği grup ise deniz balıkları ve midye, karides vb. deniz canlılarıdır. Denizdeki suyun tuzu, mikroorganizmaların oluşumunu yavaşlatır.

O yüzden DENİZ BALIĞINI EN AZ 12 SAAT DONDURUN.

Dondurduğunuz etleri hayvanınıza nasıl vereceksiniz?

Ne eti olursa olsun, dondurduğunuz eti ASLA oda ısısında çözdürmeyin.

Oda ısısında çözünme hayvanınızın hemen yiyebileceği kadar hızlı olmaz ama mikroorganizma oluşumu için yeterinde uzun bir süredir.

Bu durumda iki şey yapabilirsiniz:

1) Buzdolabında çözdürün. Çok yavaş çözülecektir ama buzdolabının alt kısmının soğukluğu mikroorganizmaların üremesini engelleyecektir.

2) Mikrodalga fırının çözdürme ayarında çözdürün. Çözülme çok çabuk olacaktır ve bu sürede ısı uygun olsa da mikroorganizmaların üremesi için yeterli zaman olmayacaktır.

Mikrodalga seçeneğini kullanacaksanız, eti MUTLAKA mikrodalgaya uygun KAPAKLI bir kap içinde çözdürün. Daha sağlıklı olacaktır.

Her türlü TAZE eti ya da türüne uygun sürede dondurduğunuz ve uygun bir şekilde çözdürerek oda ısısına getirdiğiniz eti hayvanınıza gönül rahatlığı ile verebilirsiniz.

Köpekler de tıpkı akrabaları kurtlar gibi çiğ et sindirme enzimlerine sahiptirler.

Taze ya da türüne göre dondurulmuş ve uygun biçimde çözdürülmüş her eti köpeklere de verebilirsiniz. Kemiklere ve kılçıklara dikkat edin.

ASLA tavuk kemiği vermeyin.

Çok iri kılçıklı büyük balıkları tıpkı Eskimo kızak köpekleri gibi kendisi ayıklayabilir, ama boyutu sizin kendi ayağınızdan küçük bir balığı ASLA kılçığıyla vermeyin.


daha fazlası için PETSOZLUK ZİYARET EDEBİLİRSİNİZ

Siz de fikrinizi paylaşabilirsiniz, unutmayın Petarkadaş'ta saygı önce gelir...

Sitede Gezenler

1 üye şu anda sitede.





Reklam

Hayvan Dostu Markalar