Öncelikle herkese Merhaba,
Beslenme konusunda, uzun süredir yaptığımız tartışmaların ışığında sizlerle uzun süredir fikir alışverişinde bulunmaktayız.
Son zamanlarda forumumuzda, Köpek Beslenmesi başlığı altında yapılan önerilerin ağırlıklı olarak Orijen-Acana gibi mamalar olması ve bunun dayanağının Petfoodanalysis.com gibi uydurma bir site olması üzerine bir kaç satır karalamak ve sizleri bilgilendirmek zorunluluğunu hissetim.
Öncelikle, bu iki mama aynı firmaya ait olup, aynı fabrikalarda üretilmektedir.
Bu mamaların dist.'ü İzmirde bir ailedir. Bu arkadaşlar, yalnızca kendi kurmuş oldukları Petshoplardan bu mamaların satışını yapar ve kesinlikle başka yerlere mama satış izni vs vermezler.
Diğer yandan son zamanlarda yaptığım araştırmalar sonucunda, bu iki mamanın 2010 yılından(benim tespit edebildiğim kadarıyla) beri U.S Food and Drug Administration'a verdikleri numunelerde düzenli olarak SALMONELLA çıkmış olduğu, buna rağmen RECALL yani toplatma kararı alınmamış olduğuna dair şeyleri öğrendim.
Sizlerle bu GÜNCEL ( 2001 den kalma değil) bilgileri paylaşmak ve sizleri bilgilendirmek istedim.
Buyrun bahse konu linklerimiz ;
http://www.accessdata.fda.gov/scripts/importrefusals/ir_selection.cfm?DYear=2011&DMonth=5&IndustryCode=72
Şuan için sadece Mayıs listesini paylaşıyorum. Tespit edebildiğim listelerde 2010 sonu, 2011 başlarıda var. Ancak oldukça uzun ve karışık listeler. Tatmin olmayan arkadaşlar ve tartışmanın seyrine göre paylaşım yapacağım.
Salmonella'lı mamaların keyfini çıkarmıyordur umarım köpekleriniz, malum aslında salmonellada bir bakteri belki de yararlıdır ne dersiniz?
----------------------------------------------Petarkadaş Yöneticisiwww.petarkadas.com/hakkinda sayfasında kurallar ve yöneticiler hakkında bilgi bulabilirsiniz.
----------------------------------------------